7/24 Hurda Alımı
Günün her saatinde metal hurdalarınızı adresinizden zamanında alıyoruz.
Bakır hurdalarınızı değerinde alıp, ekonomiye tekrar kazandırıyoruz.
Bakır Hurda; metal geri dönüşümü, toplama, sınıflandırma, kırma-kesme-parçalama, taşıma-boşaltma, balyalama, presle sıkıştırma, yeniden kullanım amacı ile tamir etme, ergitme, pişirme, rafinasyon, kimyasalların kullanımı, şekillendirme vb. işlemlerin olduğu birçok adımlı işlemler dizisidir.
Bakır, doğru geri dönüşüm ile ortaklık yaptığınızda hızlı ve kolay bir süreç sağlamakla kalmaz, aynı zamanda israfı azaltmanın, şantiye temizliğini hızlandırmanın ve çevreye yardım etmenin bir yoludur.
Aksi takdirde toprağı ve tatlı suyu kirletecek ve kirletecek olan birçok bakır tel ve kablodaki kirletici maddeleri uygun şekilde kullanarak, doğru dağıtım ortağı uygun maliyetli ve çevre dostu bir geri dönüşüm programının anahtarıdır.
Bakırın yaklaşık yüzde 100 geri dönüştürülebilir olduğunu biliyor muydunuz? Türkiye’de tüketilen bakırın yarısından fazlası geri dönüştürülmüş hurdalardan geliyor.
Dünyada üretilen bakırın yaklaşık yüzde 80’i halen kullanılmaktadır ve özelliklerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan geri dönüşümüne devam edilebilir. Aslında, orijinal değerinin yüzde 95’ini koruyor.
Bakırın asla açık ateşte yakılmaması gerekmektedir. Aşağıdaki bazı bakır hurdaları kaliteli bir distribütör aracılığıyla işleyerek, yaşadığınız ve çalıştığınız toplulukların iyileştirilmesi için çevre üzerindeki etkinizi en aza indirmiş olursunuz:
Bakırın geri dönüşümü için doğru geri dönüşüm merkezi ile koordineli çalışılarak, geri dönüşüm işlemini hızlı, kolay ve uygun maliyetli hale getirir.
Geri dönüşüm firmaları yüksek saflıkta bakır hurdasıyla ilgileniyor. Bir kez alındığında, yalıtkan teli granüle eden ve bakırın herhangi bir yalıtımdan serbest bırakılmasını sağlayan bir kesme hattı üzerinden işlenir.
Granül haline getirilmiş malzeme, daha sonra tüketim için bir çubuk değirmenine taşınmadan önce kalite kontrolüne tabi tutulacak olan geri kazanılmış bakır pirzolanı yakalayan bir ayırıcıyı, ardından bir yoğunluk ayırıcısını geçecektir.
Bakır daha sonra, metalin kirletici olmadığından emin olmaya yardımcı olan ve çubuk değirmeninde verimli erime için en uygun bitmiş ürün sağlayan tescilli bir geri dönüşüm alanında işlenir. Hurda daha sonra bir fırına yüklenir, eritilir, dökülür ve 5/16 çubuğa sarılır. Çubuk daha sonra bina teli yapmak için kullanılır.
Bakır, Cu sembolü (Latince: cuprum) ve atom numarası 29 olan kimyasal bir elementtir. Çok yüksek termal ve elektrik iletkenliğine sahip yumuşak, dövülebilir ve sünek bir metaldir. Taze bir şekilde açığa çıkmış saf bakır yüzeyi kırmızımsı turuncu renktedir. Bakır, bir yapı malzemesi olarak ısı ve elektrik iletkeni olarak ve mücevherlerde kullanılan gümüş, deniz teçhizatı ve madeni para yapımında kullanılan cupronick ve gerinim ölçer ve termokupllarda kullanılan konstantan gibi çeşitli metal alaşımlarının bir bileşeni olarak kullanılır. sıcaklık ölçümü için.
Bakır, bir cevherden ekstraksiyona ihtiyaç duymanın aksine doğada doğrudan kullanılabilir metalik formda (doğal metaller) meydana gelen birkaç metalden biridir. Bu, çok erken insan kullanımına yol açtı, c. MÖ 8000. Cevherinden eritilen ilk metaldi c. 5000 M.Ö. bir kalıpta şekle ilk dökülen metal, c. 4000 M.Ö. ve bronz oluşturmak için başka bir metal, kalay ile bilerek alaşımlanmış ilk metal, c. MÖ 3500. Roma döneminde, bakır esas olarak metalin kökeni olan Kıbrıs’ta, aes сyprium’dan (Kıbrıs’ın metali) çıkarıldı, daha sonra bakırdan (İngilizce), cuivre (Fransızca), (İspanyolca), Koper (Hollandaca) ve Kupfer (Almanca) hepsi türetilmiştir. Yaygın olarak karşılaşılan bileşikler, azurit, malakit ve turkuaz gibi minerallere sıklıkla mavi veya yeşil renkler veren ve yaygın ve tarihsel olarak pigment olarak kullanılan bakır (II) tuzlarıdır.
Binalarda, genellikle çatı kaplamada kullanılan bakır, yeşil bir veren (veya patine) oluşturmak üzere oksitlenir. Bakır bazen dekoratif teknikte, hem temel metal formunda hem de pigment olarak bileşiklerde kullanılır. Bakteriyostatik ajanlar, mantar öldürücüler ve odun koruyucu maddeler olarak bakır bileşikleri kullanılır. Bakır, tüm canlı organizmalar için bir eser diyet minerali olarak gereklidir, çünkü solunum enzimi kompleksi sitokrom c oksidazın anahtar bir bileşenidir. Yumuşakçalarda ve kabuklularda bakır, kandaki pigment hemosiyaninin bir bileşenidir, bunun yerine balıklarda ve diğer omurgalılarda demir-kompleks hemoglobin kullanılır. İnsanlarda bakır, çoğunlukla karaciğerde, kasta ve kemikte bulunur. Yetişkin vücut, vücut ağırlığının kilogramı başına 1,4 ila 2,1 mg bakır içerir.
Bakır hurda fiyatları için lütfen arayın. Güncel bakır hurda fiyatları hakkında bilgi alın.
Günün her saatinde metal hurdalarınızı adresinizden zamanında alıyoruz.
Son model araçlarımızda atık yönetmeliğine uygun şekilde hurdalarınızı geri dönüşüme kazandırıyoruz.
Geri dönüşümün hayati öneme sahip olduğunun bilinciyle çalışan ekiplerimiz gerekli önlemleri alarak hurdalarınızı teslim almaktadır.
Servis ekiplerimiz planlanan yerde ve saatte hurdalarınızı değerinde almaktadır.
Hurdalarınızı değerinde ve en avantajlı fiyatlarla değerlendiriyoruz. Metal atıklarınızı geri ekonomiye kazandırıyoruz.
T.C. İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilen “Tesise Kabul Edilecek Tehlikesiz Atık Listesi”‘nde bulunan tüm atıklarınızı alıyoruz.
Her türlü metal atıklarınızı geri dönüşüme kazandırmak ve gelir elde etmek için lütfen bizimle iletişime geçin.
♦ ADALAR ♦ ARNAVUTKÖY ♦ ATAŞEHİR ♦ AVCILAR ♦ BAĞCILAR ♦ BAHÇELİEVLER ♦ BAKIRKÖY ♦ BAŞAKŞEHİR ♦ BEŞİKTAŞ ♦ BEYKOZ BEYLİKDÜZÜ ♦ BEYOĞLU ♦ BÜYÜKÇEKMECE ♦ ÇATALCA ♦ ÇEKMEKÖY ♦ ESENLER ♦ ESENYURT ♦ EYÜP ♦ FATİH ♦ GAZİOSMANPAŞA ♦ KADIKÖY ♦ KÂĞITHANE ♦ KARTAL ♦ KÜÇÜKÇEKMECE ♦ MALTEPE ♦ PENDİK ♦ SANCAKTEPE ♦ SARIYER ♦ ŞİLE ♦ SİLİVRİ ♦ ŞİŞLİ ♦ SULTANBEYLİ ♦ SULTANGAZİ ♦ TUZLA ♦ ÜMRANİYE ♦ ÜSKÜDAR ♦ ZEYTİNBURNU
Esenkent Mahallesi Azade Sokak No:38 Ümraniye İstanbul TÜRKİYE